kennismaken met

Mag ik mij even voorstellen: Arie Blanken

arie blanken

Naam:     Arie Blanken

Leeftijd:           73 jaar

Datum aanvang tuin:   

2003     Eerst had ik een tuin op complex 3, aan het begin van de Ridderbuurt.    Het bleek dat er onder de laag aarde , en bij regen blubber, een bouwput was. Daarop was niet te tuinieren. Daarna kreeg ik een tuin 5 op tuincomplex 1.  En daar zit ik nog steeds. Ik kom uit Boskoop, maar woon sinds 2000 in Alphen aan den Rijn.

Alleen of samen :
Ik doe de tuin alleen. Mijn vrouw houdt niet van tuinieren, maar hier op het tuincomplex 1 doen we heel veel samen.  We helpen elkaar waar nodig. N.B. Toen ik vroeg of ik Arie mocht interviewen, was hij niet op zijn eigen tuin, maar heerlijk aan het tuinieren in een prachtige bloementuin, die de tuinders gezamenlijk onderhouden. Met sommige zware klussen , zoals spitten, heb ik wel hulp nodig, omdat ik een hele slechte rug heb.

Wat vindt u zo leuk aan de tuin?:  

In mijn werkzame leven werkte ik op een boomkwekerij in Boskoop, waar ik bedrijfsleider was  en ook woonde met mijn gezin.

Wat vindt u een nadeel aan de tuin

Niets, ik geniet ervan. Ik vind het niet teveel, want in vergelijking met  de kwekerij is dit een peulenschil.,

Vertel een (leuke) anekdote
J. C. een vriend, die ik al jaren ken, heeft hier ook een tuin. Ik heb hem geholpen met het opknappen van zijn tuinhuis. Eerst maar even het dak renoveren….daarna toch ook de zijkant en de achterkant, ..planken vernieuwen en uiteindelijk is het hele tuinhuis gerenoveerd en geverfd. Het ziet er prachtig uit. Voor mij een project, waar ik heel veel plezier aan beleefde en waar mijn vriend heel blij mee was en nog jaren van kan genieten.

Wat wilt u nog kwijt?

Een bioloog kwam in de oorlog met een vliegtuig terecht in de rimboe van China. Daar ontdekte hij een bladverliezende conifeer.  De takken en zaden zijn getransporteerd naar Boskoop. De naam van de conifeer is Metasequioa Glyptostrobo. Een unieke conifeer die geen last heeft van rupsen, schimmelziekten en luizen. Verder heeft hij hele diepe wortels. Deze coniferen zijn te bewonderen in Boskoop bijvoorbeeld….. in de Snijdelwijk en Biezen.

Verder heb ik ook nog wat jaren een uitstap gemaakt naar een kwekerij  annex tuincentrum in Huizen,<. Iedere dag stond ik op om half 6, was om half 7 op mijn werk en was om 21.00 uur weer thuis.

Ondanks mijn slechte rug, die prima werd onderhouden door een fantastische chiropractica, kon ik dit werk blijven doen En nu dus ook nog. Ik geniet ervan!

Bedankt Arie Blanken, voor je prachtige verhaal.             Astrid Pronk  Aug. 2019

maak ook kennis met Astrid Pronk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *