tuin huren


volkstuinen voor inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn

U bent inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn
Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam en de buurtschap Groenendijk en hebt interesse om een tuin te huren?

We vertellen u alvast hier hoe het gaat als er een tuin bij ons vrij komt voor u.

Na ontvangst van uw inschrijfgeld (éénmalig €25,-) komt u op een wachtlijst en zal Dick van Egmond – tuinuitgifte – contact met u opnemen .

De tuinuitgifte maakt met u een afspraak om naar een vrijgekomen tuin te kijken. Mocht u deze tuin willen nemen, dan wordt er een huurovereenkomst tuinder gemaakt die u ondertekent en dan kan de tuin in gebruik worden genomen.

U ontvangt van de penningmeester een factuur voor de contributie en de huur.

Om alle complexen van onze vereniging in goede staat te houden, organiseren we onderhoudsdiensten gedurende de periode maart – oktober. Ieder lid werkt hieraan mee. Dat geldt ook voor het schoonhouden van de toiletgebouwen.

Bij beginnende tuinleden geldt het eerste huurjaar (12 maanden) als proefjaar omdat de praktijk uitwijst dat het onderhoden van een volkstuin soms toch meer vraagt dan iemand kan opbrengen. Na dit jaar gaat de huurovereenkomst in voor onbepaalde tijd. U kunt de tuin schriftelijk opzeggen met opzegging van één maand. Zie voor verdere informatie hierover de huurovereenkomst.

Lijkt het u wat? Dan kunt u hier het inschrijfformulier vinden. Na ontvangst van het inschrijfgeld (éénmalig €25,-) komt u op een wachtlijst. De gemiddelde wachttijd is momenteel een jaar.

Tarieven

  • eenmalig inschrijfgeld €25,-
  • Contributie per jaar €35,-
  • Huur per m2 tuin per jaar €0,74
  • Een gemiddelde tuin van 150 m2 kost in 2024 dus jaarlijks (excl. inschrijfgeld) ca. €150,00.

Betaal inschrijfgeld € 25,00 op de bankrekening van de vereniging: NL94 RABO 03016 43 628.

neem vrijblijvend contact op met

Dick van Egmond
06-51557062
tuinuitgifte@vtv-ridderspoor.nlvragen

Mary Korthals Altes
secretariaat
06 12866381
mkorthalsaltes@vtv-ridderspoor.nl