evenementen

Zo fijn, om weer in de kantine en bij de tuinwinkel te zijn!

Heropening Kantine

Zaterdag 27 juni was na een lange tijd de tuindienst, voor mij, weer gestart.
Verrast was ik door het prachtige nieuwe bord, boven aan de dijk , waar Ridderspoor 1, is aangegeven. Het mooie nieuwe dak en de opknap verfbeurt aan de buitenkant van de kantine, daar wordt je vrolijk van. Wat is er hard gewerkt op VTV-Ridderspoor!!

Ondanks dat ik anderhalve week afwezig ben geweest op de tuin, ivm een fiets ongeluk, waarvan ik herstellende was, voelde het fijn om samen met een groepje tuinders het complex onder handen te nemen. Ondanks de afstand, wat goed te doen was, was het weer gezellig als vanouds. Het weer zat mee en de koffie en thee stonden, in de pauze, klaar op het buitenterras.
De groep werd gezellig groter,binnen de grenzen van het toegestane, want de snippergroep, die deze dag gestart was, kwam ook even pauzeren. De tuinverhalen kwamen meteen weer los.

De kantine weer open!

Een weekje later op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli werd de kantine weer open gesteld.
De cliënten van Adfun en de kantinecommissie hebben hard gewerkt om volgens de regels te mogen openen. De afstand was prima te doen.
De afgelopen maanden kon ik weinig enthousiasme opbrengen, om naar de drukke tuincentra te gaan. Ik was zo blij, dat de tuinwinkel weer geopend was. De looproute was goed aangegeven. Alleen wanneer je slechtziend ben, zie je de rode verf pas, wanneer je er vlak bij bent. Ik liep dus eerst de verkeerde kant op, maar Caroline, leidde mij meteen naar de goede route. Helaas zat het weer niet mee en stond Caroline eerst wat verloren in haar mooi versierde winkel. Gelukkig nam ik best wat groente af en toen het wat later in de ochtend werd en ook wat droger, kwamen er steeds meer tuinklanten, om plantjes e.d, te kopen.

De sfeer weer als vanouds op VTV-Ridderpoor

Door het slechte weer , zaten meer tuinders in de kantine, waar de sfeer weer als vanouds was. Er mochten 30 personen binnen zijn,wel zittend, met de anderhalve meter afstand en dat was goed te doen. De koffie, thee en frisdranken, met de broodjes bal of kroket, werden keurig door,Hans of Willem aan de tafels gebracht.

Wij zijn blij , dat we langzaam weer een beetje teruggaan naar het oude normaal.
Hopelijk blijft de tweede coronagolf weg of in mindere mate, beheersbaar..

Astrid Pronk
Tuin 32

lees alles over houtsnipperen