evenementen

Houtsnipperen op 7 maart 2020

Collage Houtsnippers

Zaterdag 7 maart 2020 was de jaarlijkse houtsnipperdag op complex 1.

Helaas kan en mag ik niet meer meehelpen, omdat ik te weinig zie en geen risico mag lopen met mijn oog waarmee ik nog een beetje zie. Toch ben ik wel benieuwd  of de vrouwen en mannen het een beetje aankunnen, want er ligt zo ongelooflijk veel snoeihout!

Houtsnippers
Ik vond het heel fijn om te zien, met hoeveel tuinders, er gewerkt werd. Niet iedereen zag ik met bescherming  zwoegen. Dat is mijn inziens nog wel een issue. Sommigen bleven de hele ochtend helpen en anderen maakten een uurtje of twee uurtjes tijd vrij om te helpen en anderen af te lossen.
In de pauze, zag je aan de koffietafels hoeveel vrouw en manschappen er te hulp zijn geschoten. Iedereen werd door het kantinepersoneel verwend met een heerlijke appeltaart en koffie of thee. Die verwennerij, daar  werd gretig van gesmuld.

Door de nattigheid van de afgelopen maanden, is het gras of de ondergrond waar het apparaat op staat, niet altijd zo stabiel. Het snipperapparaat haperde nogal eens. Op een gegeven moment is de knoop doorgehakt om op een andere zaterdag, later in maart,  verder te gaan en dan maar hopen dat de ondergrond en het gras minder drassig is.

Door de Corona crisis is alles onhold gezet, en wachten we af wanneer er weer verder gestart kan worden.
Eerst maar deze vreselijke pandemie, gezond en wel, doorkomen.

Iedereen die geholpen heeft, heel hartelijk bedankt en voor een ieder, pas goed op jezelf, houd je aan de voorschriften en blijf gezond!!

Astrid Pronk
Tuin 32

we hebben een nieuw dak !