kennismaken met

Mag ik mij even voorstellen? Mathilde Terlouw

Naam:
Mathilde Terlouw

Leeftijd:
39 jaar

Datum aanvang tuin:

tuinjaar 2013 Tuin 90 voorheen tuin 84.

Alleen of samen:
Met Cornelia. Een vriendin. Cornelia heeft ons prachtige nieuwe tuinhuisje geschilderd!

Wat vond/vindt u zo leuk aan de tuin?:

De rust en in de aarde wroeten. Cornelia zorgt voor het aardbeienbed . Ik ben veel bezig met de groentetuin. Het voorzaaien en opkweken van de plantjes vind ik geweldig. De verse groente uit de moestuin is heerlijk. Ik werk in de tuin met hulp van de biologische tuinkalender van Maria Thun. Van daaruit doe ik de jonge aanplant en dat werkt goed!
Ook zijn er veel diverse soorten vlinders op de tuin. Daar geniet ik van . En ook van de zoemende bijen.

Wat vond u een nadeel aan de tuin:

Tijdgebrek.Ik heb geen vaste dagen om te werken en te genieten op de tuin. Ik kom zoals het uitkomt!

Vertel een (leuke) anekdote:

Op een dag kwam er een moedereend met jonkies bij ons op de tuin wandelen. De moedereend was behoorlijk aan het kwetteren ……Zo van “Hier ben ik….en durf er eens iets van te zeggen!” Toen gingen ze ineens weer weg. Prachtig om te zien en ik moest er erg om lachen.

Wat wilt u nog kwijt?Ik ben 5 jaar hovenier geweest.

Dus affiniteit met de tuin heb ik zeker! Ik had behoefte aan een grotere tuin. Ik werk in een buitensportzaak en mis het werken in het groen.

Dank je wel, Mathilde voor je mooie verhaal. Ik kom vast nog eens buurten bij je tuin en om advies te vragen. Je weet veel van tuinieren.
Astrid Pronk tuin 32