evenementen

Opening tuinseizoen met vroege vogelontbijt en wijnproeverij 29 februari

proeverij

Opening tuinseizoen met het vroege vogelontbijt 29/02/2020

Toch wel een beetje vroeg voor de zaterdag, om 8.00 uur, op de fiets, naar Ridderspoor 1. Maar. …in het vooruitzicht een hele leuke en gezellige dag. Meteen een heerlijk ontbijtje verzorgd door het evenemententeam, met om 10.00 uur de opening van het tuinseizoen 2020, door de tuinwinkel.  In de middag nog een bonus, de wijnproeverij verzorgd door Tineke de Vries.

Bedrijvigheid op VTV-ridderspoor

Toen ik aankwam, was er al een bedrijvigheid van jewelste. Koffie, thee, jus d’orange en melk kon je drinken, bij de heerlijke broodjes, croissants, krentenbrood, heerlijk donker brood, uitgebreid beleg, zowel zoet als hartig en zelfs een heerlijk gekookt eitje. Natuurlijk eet je veel meer dan normaal. Wim opende het ontbijt met een stilte voor de gelovigen en daarna  werd er heerlijk gesmuld van al het lekkers. De verhalen, zowel over het afgelopen natte seizoen en de  drive en zin om weer met de tuin aan de gang te gang, hoorde je  bij iedereen. Zeker 38 tuinders waren er op het vroege vogelontbijt aanwezig.

Opening tuinwinkel

Ongeveer kwart voor 10 werd de tuinwinkel geopend. Ik dacht 10 uur, dus was iets te laat voor de demonstratie, die Eduard de Vries gaf, over zijn prachtige kisten , waar de te koop aangeboden plantjes, ingezet worden. Prachtig vakwerk van Eduard. Gelukkig was hij genegen om de demonstratie nogmaals te geven aan mij.

Heerlijk om iedereen weer te zien en te spreken.
Daarna nog even naar de tuin om te kijken hoe het er na de hevige regen en wind bij staat.

Even naar huis om in de middag terug te komen voor de ..

Wijnproeverij  verzorgd door Tineke de Vries 14.30 uur.

Wat was de kantine  vol met wijnproevers. Zeker wel 40 personen. En wat heeft iedereen er zin in. Tineke, de Vinoloog en tuinder op complex 2,  heeft dit jaar wijnen uit Spanje meegenomen. Ze heeft ze met korting gekocht bij de Jelfra uit de Foreestlaan in Alphen aan den Rijn. De wijnen worden van een lichte afdronk, twee witte wijnen, tot steeds zwaarder en voller, de laatste vier rode wijnen, aangeboden en gepresenteerd. Tineke doet dat weer op haar zo bekende luchtige en leuke manier,  maar ook zeer deskundig.

Proeverij

Ton, Hans en Koos zijn de °verzorgers° van de wijn. Zij zorgen dat bij iedereen de wijnglazen gevuld zijn , samen met de crackers en glazen water, die zorgen voor het neutraliseren van de wijn.

In het begin is iedereen zeer aandachtig en serieus proevend aan de heerlijke wijnen, maar naarmate het aantal glazen vorderde,  werd het steeds rumoeriger, vrolijker en  met minder aandacht. °Ssst, even stil graag, werd er af en toe gemompeld.°

De wijnen komen uit meerdere delen uit Spanje.
Bijvoorbeeld uit de heuvels van  La Manche, de Rioja streek, Campo de Boja en Penedes.

  1. Estationes Verdejo
  2. Faustino Chardonnay
  3. Estationes Tempranillo
  4. Don Ramon
  5. Torres
  6.  Faustino    Gran reserves 2005

De wat oudere gerijpte wijnen zijn minimaal 6 maanden gerijpt op eikenhout. De gemiddelde prijs is ongeveer 7 euro per fles, hoewel je voor de laatste Faustino Gran reserve 2005  zelfs 22 euro betaald. Gemiddeld is het percentage alcohol 13 %.

Na afloop van de wijnproeverij werden we verrast met heerlijke uitgebreide  tapas, die door  Carolien en Carla zelf gemaakt zijn. Heerlijk en ook heel welkom na alle wijn. Iedereen moest toch nog een beetje overeind naar hun huis. Mij is het redelijk gelukt, op de fiets,  maar mijn kinderen vonden mij wel erg naar de wijn ruiken. En ik  dacht nog wel, dat het na de Tapas wel minder zou zijn.

Het was een super gezellige en fijne dag. Een fantastisch begin om het nieuwe tuinseizoen in te luiden!

Evenementencommissie, vrijwilligers van de tuinwinkel en Tineke, Carolien, Carla en Eduard., allemaal bedankt voor de hele organisatie ,om het begin van het tuinseizoen in te luiden.

Astrid Pronk
Tuin 32

ook leuk om te lezen : de PR commissie stelt zich voor