maak kennis met...

Mag ik mij even voorstellen? Geert Vogelaar & Trudy van Koert

Naam en werk:
Geert Vogelaar , hovenier en Trudy van Koert, opticien.

Leeftijd:
50 en 52 jaar

Datum aanvang tuin:
augustus 2019 tuin 41

Alleen of samen:
Wij doen de tuin samen. We hebben samen een mooi plan gemaakt, hoe we de tuin zullen inrichten. Sommige ideeën veranderen weer. Vooral de moestuin is voor ons een pre. De onbespoten , verse groente uit de tuin is in onze zienswijze heel belangrijk. Deze groente willen we bijeen houden d.m.v. ingeperkte bakken.

Wat vond/vindt u zo leuk aan de tuin?:
Wij houden van buiten, ondanks dat ik voor mijn werk ook veel buiten ben.. En ook natuurlijk de ongespoten groente en de gezelligheid en een praatje zo hier en daar.

Wat vond u een nadeel aan de tuin:
Eerst wilden we een tuin op complex 2 of 3. Op complex 1 vonden we de hoge heggen te benauwd en teveel afgesloten. De saamhorigheid en de contacten, worden hierdoor beperkt.

Vertel een (leuke) anekdote:
Toen we de tuin van de hr. Wim Looye van 88 jaar, overnamen , waren we van plan om het huisje te renoveren. De slechte , vooral onderste planken, verwijderen en vernieuwen. Het dak renoveren en het huisje een nieuw likje verf geven. Toen we eenmaal bezig waren met het dak op te krikken, ontdekten we allemaal mankementen. Op een gegeven moment zakte het dak helemaal in, wat best een gevaarlijke situatie was. We besloten om het huisje te slopen en een nieuw huisje neer te zetten. Ik, Geert, heb het huisje zo goed als zelf gebouwd en met hulp van Trudy in de verf gezet. Het is nu inmiddels bijna klaar. Nog een keukentje erin en de vloer bedekken en dan is het bijna af. De mooie, gezellige kleur is tussen zeeblauw en zeegroen.

Wat wilt u nog kwijt?
Wij gaan genieten op de tuin en ons mooie nieuwe huisje……..en heerlijk eten van de groente en het fruit. Het enige wat jammer is, is dat ik nu pas hoor, dat de tuinen nog minimaal 10 jaar mogen bestaan en wat er daarna komt, onzeker is. Dat had ik graag te horen gekregen bij het aannamings gesprek. Ik weet niet of ik dan een nieuw huisje had gebouwd. In ieder geval zijn we van plan om hier te genieten zolang het kan.

Dank jullie wel voor het fijne gesprek en ik wens jullie heel veel tuinplezier en eetgenot,
Astrid Pronk