kennismaken met

Mag ik mij even voorstellen? Ton van Maurik en Karin Braamhorst

Naam:
Ton van Maurik en Karin Braamhorst

Leeftijd:
66 resp. 57 jaar

Datum aanvang tuin:

15 augustus 2017 tuin 35

Alleen of samen:
Samen met veel plezier. Ton is een pensionado vanuit het onderwijs en Karin is kunsthistorica.

Wat vinden jullie zo leuk aan de tuin?:

Het buiten zijn in de mooie natuur en het tuinieren, met je handen wroeten in de grond. Wij wonen in de buurt en fietsten hier weleens langs. Een tuin op deze mooie rustige plek leek ons wel wat. We zijn op dit tuincomplex gaan rondlopen en kregen al een goed gevoel. Zag er keurig en verzorgd uit en we werden aangesproken door een tuinder die informatie gaf. We hebben ons opgegeven en kregen meteen deze tuin aangeboden. Het was een verwaarloosde tuin, met veel tuinzeil. Maar ideaal om er zelf wat moois van te maken. Hier zijn we enthousiast mee bezig. Er staat al een tuinhuisje, in elkaar gezet, met fantastische hulp van onze twee zonen. Ook hebben we veel bestaande struiken en planten uit onze tuin thuis, hier een mooie plek gegeven.
Het is al een fijne plek geworden en we voelen ons hier al heerlijk thuis

Wat vinden jullie een nadeel aan de tuin:

Eigenlijk niets. Alleen, toen we de tuin kregen was er veel modder en klei, dat was niet zo fijn. Maar ook weer heerlijk om vanuit de kale klei/moddervlakte, vanuit het niets, wat moois op te bouwen.

Vertel een (leuke) anekdote:
Toen we net de tuin kregen, vond onze hond Sam, een nestje met net geboren muisjes. En… hij vond dat heel interessant……Onze volwassen zoon, schrok hier erg van en was erg ontdaan. Hij probeerde nog snel enkele muisjes te redden! Gelukkig is dat gelukt.

Wat willen jullie nog kwijt?:

Karin is van de plantjes en Ton is van de bouw. Ton: Karin draagt ideeën aan en ik voer ze uit, indien mogelijk. Het project “een buxuscirkel met witte hortensia´s is helaas mislukt. Het volgende project is een mooie lange vijver.

Ook vinden wij de drie tuinbeurten op de zaterdag heel positief en gezellig. Je leert meer tuinders kennen en er volgen leuke gesprekken. Dat vinden wij heel positief. Veel uitwisseling en een leuk contact hebben wij met alle buren op de tuin.

Wat superleuk, dat ik twee enthousiaste stellen heb mogen interviewen,op tuin 60 en 35,die ook nog eens familie van elkaar zijn. Zo positief en zo gezellig……… Dank jullie wel voor het fijne gesprek

Astrid Pronk Juli 2018

maak ook kennis met Rob en Louise Braamhorst