kennismaken met

Mag ik mij even voorstellen? Len en Erika

Glen en Erika

Naam:

Len en Erika Robertson.

Ik, Len, kom uit Zuid Carolina in Amerika, maar heb wel een  Nederlands paspoort.

Ik geef les in Tweetalig Onderwijs op een Middelbare school  in Oegstgeest,  HAVO,VWO en GYMNASIUM. Deze school heeft een internationale afdeling, alleen voor internationale leerlingen. We volgen het IB programma, zelfde niveau als het VWO. Ik geef  in diverse vakgebieden les, alle lessen zijn in het Engels. Ik geef dit jaar les in groep 8, wat op deze school, Middle School wordt genoemd. Dit jaar geef ik les in Aardrijkskunde. De afgelopen jaren heb ik ook in hogere klassen lesgegeven, daar waar ik nodig was, werd ik ingezet.

Leeftijd:

65 en resp. 56 jaar

Datum aanvang tuin:

December 2019, Nu dus voor het tweede jaar. Tuin35.

Alleen of samen:

Wij doen de tuin samen. Erika houdt zich voornamelijk bezig met de bloementuin. Ik houd mij vooral bezig met de groentetuin. Koken is ook mijn hobby, dus dat komt goed uit met de groente uit de tuin. Wij hebben 3 kinderen.  Ik ben overal en nergens opgegroeid, omdat mijn vader beroepsmilitair was. In de zomervakanties was ik op de boerderij van mijn grootouders en daar is mijn interesse voor plant en dier ontwikkeld en in mijn systeem geworteld. Mijn oma stuurde mij, met een boodschappenlijst van groente, het land op. Voor mij een eye opener, ….. eten komt van het land. Door hen ben ik de natuur gaan waarderen.

Mijn opa had ook varkens, Hij slachtte ze zelf. Het vlees werd ingezouten en kon langdurig bewaard worden.

Mijn droom, een volkstuin te hebben, is nu vervuld!

Wat vindt u zo leuk aan de tuin?:

Eigenlijk vind ik alles leuk. Ik ben een behoorlijke control freak en probeer dus ook van alles uit om de groente en planten te verbeteren. Bijvoorbeeld: door prachtige blauwe Hortensia’s te krijgen…. heb je ijzer in de grond nodig, wat de grond een zure smaak geeft.

Wat vond u een nadeel aan de tuin:

Niets. Ook voor  het onkruid en schimmel in de tuin, zijn speciale zaadjes, die je ertegen kunt gebruiken

Vertel een (leuke) anekdote:

De afgelopen twee lentes komt er altijd een Roodborstje bij mij op de tuin. Hij blijft gezellig en krijgt af en toe wat te eten. Na de lente  is hij ineens weer weg. Dit jaar was hij  of zij er ook weer. Heel gezellig hebben we het samen.

Ik noem het Roodborstje nu MY FRIEND!

Wat wilt u nog kwijt?

Het liefst zou ik van alles vertellen over de groenten, planten en bomen. Het is mijn lust en leven.

Dit interview gaat vooral over het voorstellen van (nieuwe)  tuinders. Maar Len,,,,natuurlijk zijn we benieuwd naar jouw verhalen en weetjes. Wij laten ons verrassen. De stukjes kun je sturen naar de redactie of naar Felice Veenman.

Bedankt voor het fijne gesprek.

Astrid Pronk tuin 32