bestuursberichten

Fonds Alphen geeft Ridderspoor 8.500 euro

vergadering in gedeeltelijk verbouwde kantine

Volkstuindersvereniging Ridderspoor werd verrast door een donatie van Fonds Alphen en omstreken van maar liefst  8.500 euro. Het geld werd besteed aan een ingrijpende renovatie van hun verenigingsgebouw tot een duurzame en toegankelijke ruimte.

Met een team van vrijwilligers zijn de plannen uitgewerkt en gerealiseerd. Er is gebroken en gebouwd, getimmerd en geschilderd. En weer opgebouwd. Muren werden geïsoleerd. Er werden nieuwe deuren geplaatst die het mogelijk maken dat ook mensen in een rolstoel naar binnen kunnen. En alles kreeg een frisse verflaag. Onder de leden bleek een elektricien en een verwarmingsmonteur te zitten, die belangeloos hun kennis en kunde ter beschikking stelden. Een groot aantal leden hielp mee. De kantine heeft een ware metamorfose ondergaan.
Uitgangspunt voor de verbouwing was en is dat het gebouw duurzaam de toekomst ingaat. En dat is gelukt. Zelfs de pallets, waarop de gipsplaten werden aangeleverd, zijn hergebruikt om de zolder te versterken. De latten, die de lambrisering afdekken, kwamen uit een puinbak. Behoedzaam inkopen en hard werken leverde prima resultaten. Nu nog de vloer en de keuken… en de kantine kan weer jaren mee!

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2020) ondersteunde het met ruim € 260.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.