evenementen

Workshop Insectenhotel

Onder het motto van “Samen bouwen Samen genieten” werd er op zaterdag 22 april door de werkgroep activiteiten, een workshop Insectenhotel bouwen gehouden. Door 17 enthousiaste tuinders werd hard getimmerd, geboord en geschuurd om er een van afval hout te maken.

Dagen van te voren waren Leo Knijnenburg en Eduard de Vries bezig oude pallets te demonteren en het in stukken te zagen. Voor de vulling kregen we oude bamboe stokken, dennenappels, boomstammetjes en blokjes hout. En dat moest natuurlijk allemaal op maat gezaagd worden.

Als instructeur vertelde Leo aan de tuinders hoe een insecten hotel moest worden opgebouwd.


Na de instructie werd eerst het frame aan elkaar geboord. Het was voor enkele dames even kijken hoe een boormachine werkte.

Hierna werd de achtekant met triplex op maat gemaakt om vervolgens de achterkant dicht te maken.


Op 17 verschillende manieren werden de lege hotels gevuld. Onder de deelnemers waren 4 enthousiaste jonge kinderen die zich heerlijk konden uitleven. Lekker timmeren.


Alleen nog even kippengaas er op aanbrengen en als laatste een haakje op het holel op te hangen.

Tijdens de workshop kreeg een ieder een drankje en een klein warm hapje verzorgt door Hans Stuurman. Helaas was het een regenachtige dag en werd er binnen gewerkt. Maar bij het maken van de groepsfoto was het droog. Een ieder had het naar zijn zin gehad en zeiden een volgende keer er weer bij te willen zijn.

Insectenhotel allemaal
Dit gaan Carolien, Hans en Eduard, van de werkgroep activiteiten, zeker een volgende keer weer doen.