recepten

prei risotto

4 personen

ingrediënten:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 dunne preien
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 250 gram risottorijst
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 750 milliliter water
  • zout en peper naar smaak
  • 1 citroen

Snijd de ui en prei in ringetjes. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de prei. Snijd de wortelen in plakjes en voeg toe. Bak de groenten tot ze wat zachter zijn geworden. Voeg de rijst toe en bak even mee.

Voeg vervolgens de tomatenpuree, 500 ml water en de twee overige eetlepels olijfolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe goed door en voeg beetje bij beetje de rest van het water toe.

Test of de rijst gaar is.

Serveer de risotto met een beetje citroensap naar smaak en een partje citroen erbij.

Eet smakelijk!

Hilda Lemaire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *