evenementen

Najaarsmarkt Ridderspoor 2 september 2023

Vrijdagavond 1 september was ik op de tuin en zag dat er al hard gewerkt werd aan de voorbereidingen voor de najaarsmarkt. De marktkraampjes waren bijna klaar.

Zaterdagochtend waren de kraampjes gevuld en bezet met de mooiste planten, curiosa en lekkers. Bij het begin stonden de kraampjes van IVN en Groei en Bloei. Een informatieve binnenkomer. De kleuren en geuren komen je tegemoet. De vele planten, geoogste groenten en pompoenen, zagen er prachtig uit en namen gretig aftrek. De prijzen zijn heel schappelijk en vaak ook voor een goed doel.


Een mevrouw met een kraam, met allerlei prachtig gekleurde haakwerkjes, doet dit voor een project in Equador, waar haar dochter met haar gezin woont. Zij werken in een opvang van de William Garey Missions,om de jeugd, die weinig toekomst heeft, te begeleiden en ze weer perspectief in hun leven te geven. Ook worden de ouderen en moeders niet vergeten. Daar worden kookgroepen voor georganiseerd.


De pompoenen die verkocht werden, kwamen ten goede aan de zwerfhonden in Spanje, stichting Sphoek. Deze beide kramen hadden een QR code, zodat je ze extra kon sponseren.


De houtsnijwerkjes waren er ook weer. Die had ik bij de voorjaarsmarkt gekocht voor mijn dochters, evenals de pannenlappen. Zo knap wat er allemaal, zelfgemaakt en uitgestald is. Wat een werkuren zitten daar in. En wat een prachtig en kleurrijk resultaat.

Voordat de rondgang verder ging, heb ik een vers gebakken pannenkoek gegeten.


Daarna, gratis, van de eigengemaakte pompoen/courgettesoep geproefd. Mmmmm.


Koos stond ook weer met de gerookte (broodje) paling op de markt.


Natuurlijk, kon het niet uitblijven, dat ik ook weer veel te veel kocht.
Bloembollen bij Mary, en een prachtige versierde spijkertas bij Carolien. Beiden, die met alle andere vrijwilligers, zorgen voor de organisatie van de Ridderspoor markten.


Iedere keer probeer ik wat anders te kopen, zodat bijna alle kraampjes aan de beurt komen.
De heerlijke honing en wat gehaakte spulletjes voor een baby kan ik niet laten liggen.
Voor een kopje koffie, ga ik de gezellige kantine in.


Aan de kant van het achter terras, zie ik een prachtige houten muur. Deze is geplaatst om de akoestiek wat beter te laten klinken, maar is ook nog eens zeer decoratief en straalt warmte uit.
De koffie was heerlijk en de hamburger van de barbecue ook.

Zometeen, even naar mijn tuin en dan naar het verjaardagsfeest van mijn kleinzoon. Twee feestjes dus op 1 dag.
Om niemand te vergeten, bedank ik iedereen, die zich weer zo ingezet heeft, om deze najaarstuinmarkt, tot zo’n succes te maken.
Wat een toppers en wat een klasse en kijk hier voor nog meer foto’s van deze dag.

Astrid Pronk
Tuin 32