kennismaken met

Mag ik mij even voorstellen? Karin, Lloyd & Fred

Karin, Lloyd & Fred tuin vtv-ridderspoor

Naam:
Karin Klein, zoon Lloyd en partner Fred. Tuin nr. 9.

Leeftijd:
Resp. 55, 18 en 56 jaar.

datum aanvang tuin:

Half juni 2020. Vlak voor mijn verjaardag kregen we de tuin. Wat een prachtig verjaardagscadeau was dit! Zo ontzettend blij, ben ik hiermee.

Wat vind je zo leuk aan de tuin?

Ik vind alles leuk. Heerlijk met mijn handen in de klei. Een fijne ontspanning naast mijn drukke baan als directeur van een basisschool. Het maakt mijn hoofd leeg, het ontspant en is goed voor de conditie. Het is ook zo magisch dat er uit een klein zaadje in de grond een heerlijke maaltijd tevoorschijn komt. Wat ik superleuk vind, is dat er onderling geruild en gedeeld wordt met de stekjes en groente. Iedere keer wanneer ik op de tuin kom, ziet het er anders uit. Ik voel me heel rijk.

Wat zijn de nadelen?

Ik ervaar geen nadelen.

Met wie heb je de tuin en wie doet wat?

Wij doen de tuin met zijn drieën. Mijn zoon Lloyd is eigenlijk de voorman. Hij gaat in september studeren aan de Universiteit van Wageningen, Bos en Natuurbeheer. Lloyd houdt heel veel van de natuur. Hij maakt op de computer een plan voor de tuin. En ieder jaar past hij dat aan. Alle drie werken wij, wanneer we tijd hebben, in de tuin. Fred vindt het naast zijn baan bij de Waterschapsbelasting een fijne ontspannende bezigheid. Soms samen, soms ieder op zijn eigen vrije tijd. In de Coronatijd heeft Lloyd de plantjes en zaadjes gehaald bij het bedrijf Moestuintje en de Bosrand.

Heb je nog een leuke anekdote?

Fred was in de tuin bezig en vroeg….wat zijn dit voor plantjes? Antwoord – Dit zijn koolplantjes. Fred: Hoe groeien deze plantjes, boven of onder de grond? Zelf (Karin) kon ik een krop sla en andijvie niet goed uit elkaar houden.
We rommelen dus heerlijk wat aan en kunnen nog heel wat leren.

Wat wil je nog kwijt?

Doordat ik met Astrid ,vriendin en oud collega, af en toe bij haar op de tuin kwam lunchen en relaxen, ging het weer kriebelen. Mijn vader had vroeger ook een volkstuin en de tijden van vroeger kwamen weer naar boven. Wij gaven ons op bij VTV Ridderspoor en kregen vrij snel deze tuin aangeboden. De kas was volgens de taxatiecommissie afgeschreven, maar ik vind hem door zijn verweerdheid juist zo mooi en de groente doet het er prima . Ik ben er ook heel blij mee.

Dank je wel, Karin voor je mooie verhaal.
Wij gaan elkaar regelmatig zien op de tuin. Heel veel tuinplezier.

Astrid Pronk
tuin 32