tuinactiviteiten

Kerstmarkt zaterdag 14 december 2019

Kerstmarkt 2019

Vrijdagavond 13 december werden de kerstkraampjes en de verdere voorbereidingen gedaan, door de leden van de evenementencommissie en andere vrijwilligers, om de kerstmarkt te laten slagen. Het weer was koud en regenachtig. Zaterdagochtend werden de  kraampjes met wat vochtwerend zeil of plastic bedekt tegen de regen. 

Wat een zegen van boven, want bijna gedurende de hele tijd, van 11 uur tot ongeveer het laatste gedeelte van de markt bleef het droog, met zelfs af en toe een waterig zonnetje. 

De kerstsfeer  was alom aanwezig. Zowel buiten, met alle prachtige verzorgde kraampjes en de fijne kerst muziek van Marco Laros,als binnen, waar het helemaal vol zat met mensen die een drankje namen of de heerlijke appeltaart met slagroom verorberde. Bij de lange tafels, waar de kerststukjes werden gemaakt, was het ook een drukte van jewelste. Prachtige kerststukken werden er gemaakt. Het viel mij op dat er vrij veel kinderen, jong en wat ouder, waren die  de prachtigste creaties maakten. Maar de volwassenen konden er ook wat van.

Buiten  kon je veel etenswaren kopen voor een zeer redelijke prijs zoals; chutney, jam, chocolademelk, glühwein, poffertjes, broodje braadworst, kaas en  natuurlijk ook, tuingereedschap, wax, bloembollen, prachtige creatieve artikelen, wel of niet voor de kerst, chocolade met een wens of opdruk, kaarten en kerst crea’s en meer.

Bij 1 kerstkraam, stond een prachtige ijsvogel, gemaakt van aluminium en textiel. Deze was gemaakt door Jacinta Goes. Zij geeft  workshops. In het komende blad van Groei en Bloei staan de dagen vermeld. Jacinta zou het ook leuk vinden om een workshop te komen geven op een zaterdag in de kantine van Ridderspoor 1. Haar voorkeur gaat uit naar februari of maart 2020. In januari  komt er een intekenlijst in de hal van de kantine te hangen en bij voldoende aanmeldingen gaat de workshop door.

IJsvogel

Iedereen die meegewerkt heeft  om deze fantastische kerstmarkt weer tot zo’n succes te maken, heel erg bedankt!

Een heel fijn kerstfeest gewenst, een heel goed uiteinde en een goed tuinjaar, met een goede gezondheid.

Astrid Pronk
Tuin 32