evenementen

Kerstmarkt 2022

Kerstmarkt bij VTV Ridderspoor

Zaterdag 10 december 2022 was er na 2 jaar weer een gezellige kerstmarkt op Ridderspoor 1, georganiseerd samen met Adfund.

Op de fiets, na een partijtje voetbal gezien hebbende, van mijn kleinzoon, kwam ik verkleumd aan, want het was rondom het vriespunt.
Toen ik aankwam werd ik warm vanbinnen. Wat een gezelligheid en bedrijvigheid.

Bij de versierde, kraampjes werd nog even de laatste hand gelegd, om alles goed neer te zetten.
Het was zo divers. Natuurlijk weer heel veel zelfgemaakte kerstartikelen van hout, van stof, keramiek, de mooie zelfgemaakte tuingereedschappen en natuurlijk veel lekkers.
Eerst maar even een kopje chocomelk gehaald bij de kantine, om even op te warmen. Met een heerlijke appeltaart erbij. Toen kon ik meteen de prachtige kerststukjes zien die gemaakt werden door enthousiastelingen. Corrie gaf goed advies en zorgde voor de benodigde materialen en groen. Met hulp van Astrid. Ik heb prachtige creaties gezien.


Opgewarmd naar buiten, naa de in kerstsfeer versierde kramen opgeluisterd met de kerstmuziek van Marco, die de kerstsfeer volledig maakte.
Bij ieder kraampje heb ik bewonderd gekeken.
En van iedereen kreeg ik uitleg of een mooi verhaal, over hun eigen gemaakte artikelen.
Wel of niet voor een goed doel.


Zelf heb ik het nodige gekocht voor mijzelf of voor familie of vrienden, die iets moois en aparts verdienen voor de kerst of voor een feestje. De paling rook heerlijk en nam ook gretig aftrek en van de eigengemaakte broodjes met zuurkool en worst heb ik heerlijk gesmuld.
Met een paar tassen vol met kerstattributen, cadeaus en amaryllisbollen ging ik op de fiets naar huis. Tevreden en gelukkig. Veel moois, een portie gezelligheid, mooie verhalen en een voldaan gevoel. Een koude, maar prachtige dag. Zie hier meer foto’s van deze dag.

Ik bedank alle mensen die zo hard gewerkt hebben, om het weer tot zo`n succes te maken.

Astrid Pronk tuin 32