maak kennis met...

Mag ik mij even voorstellen? Maryam de Koning

Naam:
Maryam de Koning

Leeftijd:
50 jaar

Datum aanvang tuin:
januari 2016 tuin 63 op Ridderspoor 1.
Vanaf vorig jaar zomer 2015 heb ik al kennis gemaakt met het tuincomplex. Ik heb een vriendin Minneke Delfsvorst, geholpen in haar tuin. Zij heeft tuin 49 en heeft door persoonlijke omstandigheden haar tuin niet goed kunnen onderhouden. Ik vond het heerlijk om haar te helpen. Omspitten, mooie bloemen en planten erin zetten en verzorgen! Dit deed ik soms samen met hulp van Simone en haar groep!En nu heb ik mijn eigen tuin! Superblij ben ik!

Alleen of samen:
Ik heb de tuin alleen, maar krijg wel hulp als dit nodig is. Bijvoorbeeld bij zware klussen, zoals tegels opnieuw leggen en omspitten. Ik krijg hulp van mijn kinderen en man, vrienden maar ….ook van een vluchteling, die ik heb leren kennen op de COA. Ik doe vrijwilligerswerk bij de COA. Ikzelf heb de kunstacademie gedaan in 1995 en help de vluchtelingen in Alphen met expressie, tekenen en ontspanning en ik ben tolk.
Zelf ben ik 25 jaar geleden uit Iran gevlucht en naar Nederland gekomen. Het is heel belangrijk om goed te integreren (je laten inrollen in de cultuur)en te houden van dit land, dan houden de mensen in Nederland ook van jou en word je opgenomen en geaccepteerd. In 1996 ben ik getrouwd met een Nederlandse man.

Wat vindt u zo leuk aan de tuin?:
Het contact met de natuur. Biologische groenten en kruiden planten. Ik wil mijn gezin het belang van goed voedsel laten beleven. Mijn pubers hadden er niets mee! Al die groente en zo,maar nu worden ze steeds positiever!

Wat vindt u een nadeel aan de tuin:
Het vele onkruid. Heb ik net alles schoon….de volgende keer als ik kom..kan ik weer opnieuw beginnen! Het houdt nooit op!

Vertel een (leuke) anekdote:
Mijn man en ik hadden een fijn huis. Na de moeilijke tijd van de crisis, ging het met de zaak wat beter! We kochten na 13 jaar een nieuw huis met tuin op het zuid-westen! Maar gek genoeg voelde het niet goed! De feeling was er niet en de karma was niet goed. Toen kwam de volkstuin en…..daarna ging het beter …en het geluksgevoel was weer compleet!!!!

Wat wilt u nog kwijt? Ik ben op dit moment vrijwilliger bij Nieuwe Alphenaren en werk als taalcoach en inburgering bij mensen uit Iritrea. Ik help ze met van alles! Waardering over en weer is zo belangrijk!
Maryam bedankt voor je prachtige verhaal Astrid Pronk