Kerstfeest bij Volkstuindersvereniging Ridderspoor

Op zaterdag 15 december 2018 van 11.00 tot 15.00 uur, was er een kerstmarkt georganiseerd door Adfund en De tuinwinkel, met deze keer een speciale muzikale gast, nl. Marco Laros.

marco

 

Toen ik om 11.30 uur aan kwam hoorde ik al de gezellige muziek in de verte. Er stonden massa´s auto`s. Zelfs in de berm. Het was heerlijk druk, zelfs ondanks de kou.   Prachtige, in kerstsfeer, versierde kraampjes zag ik.

Ook rook ik de heerlijke geur van  een houtkachel, vuurkorf of schaal Het geeft een bepaalde sfeer en hoort wel een beetje bij kerst en een kerstmarkt.

kerstmarkt

 

De kraampjes  opgesteld met feestelijke cadeaus, zelfgemaakte jams en chutneys, kaarten, kaas, wijn, eigen gemaakte chocolade,, amarylisbollen, poffertjes, worst en niet te vergeten de prachtige kraampjes met handwerkkunsten, zoals houtbewerking van Adfund en haakkunsten, zoals prachtige gehaakte poppetjes, lichtjes en veel meer.  Een haakcursus in het eigen tuinwinkelhuisje met prachtige handwerkcadeautjes. Een en ander wordt verkocht voor het goede doel. Dat is altijd in de kerstperiode een mooi streven.

Het opwarmen bij de houtblokken is er helaas niet bij. Waarschijnlijk kwam die heerlijke houtgeur vanuit een huis in de Ridderbuurt. Dat was toch wel een beetje jammer.

kerstmarkt

Iedereen die het koud kreeg, warmde zich nu op in de kantine, waar het team heerlijke drankjes verzorgde, zoals gluhwein, warme chocolademelk en eventueel een warme hap. Hier werden ook prachtige kerststukjes gemaakt voor maar 4,50 euro.

Om half 3 werden de 3 prijzen uitgereikt van de verkochte lootjes. Daarna werd er onder de zang van  Marco Laros een polonaise gelopen. Wat een sfeer!

kerstmarkt

Ik geloof wel, dat de mensen in de kraampjes blij waren om op te ruimen om ongeveer 15.00 uur, want ze hadden het berekoud

De organisatie en alle mensen die geholpen hebben,  super bedankt!!

Volgend jaar weer,…. maar dan ook wel met een vuurkorf of e.a.

Astrid Pronk tuin 32

781total visits,3visits today