Vroege vogel ontbijt!

Het was heerlijk! En super gezellig! Met vers geperste jus….
Daar sta je gewoon graag vroeg voor op!

Opening van het tuinseizoenmet een heerlijk ontbijtje

Zaterdag 3 maart 2018 start het tuinseizoen om half 9 met een heerlijk vroege vogelontbijt.

Donderdag 1 maart zijn de voorbereidingen voor het ontbijt alvast begonnen, omdat het anders teveel wordt op de dag zelf. Het is een hele organisatie om voor ongeveer 36 personen een ontbijtje te verzorgen. De zaal zag er weer gezellig uit!

Heerlijke verse broodjes, croissants, ham en kaas, eigen gemaakte jam e.a. Thee, koffie en jus d ‘orange , geserveerd door het team van de evenementen- kantinecommissie, ontbreekt natuurlijk ook niet.

Inmiddels is het voor het derde jaar dat het vroegevogelontbijt georganiseerd wordt. In het eerste jaar kwamen er ongeveer 20 tuinledenop af.  Vorig jaar ongeveer 30 personen en dit jaar 36 tuinders met hun familie of alleen.  Ieder jaar dus  meer, want de tam tam gaat snel en de enthousiaste verhalen over het heerlijke en gezellige ontbijt, als start van het tuinseizoen en  voor de opening van de tuinwinkel, is heel populair aan het worden.

De sfeer was heel gezellig en iedereen had  weer zin in het nieuwe tuinseizoen.

Om  half 10 werd de tuinwinkel geopend door de 9 tuinleden en  onder toeziend oog van een fotograaf en redacteur van het Witte Weekblad.

Tijdens het tuinseizoen is de winkel iedere zaterdag bemand door 2 personen. Dit van 10.00 tot ongeveer 13.00 uur.  De kantine is dan ook open voor een heerlijk kopje koffie of thee, voor een klein bedrag of een heerlijke versnapering.

Onderwijl, dat wij heerlijk zaten te ontbijten, zagen we enkele stoere tuinmannen en vrouwen  hard werken met het versnipperen van het snoeiafval. Dit jaar waren ook hier meer tuinders  aan het helpen, dan de vorige jaren!

Zoals gezegd, veel handen maken het werk lichter!!

Evenementen- en kantinecommissie bedankt voor de uitstekende verzorging van het  ontbijt en de tuinwinkel heel veel succes dit jaar met de verkoop van de plantjes en accesoires

Het was een heerlijk en mooie start van het nieuwe tuinseizoen.

Astrid Pronk tuin 32

Geplaatst in VTV-Ridderspoor.NL.

Felice Veenman(Beheerder)